Wat kost het

Type bezwaar Besparing Kosten

Koop- of huurwoning

De gemeente vergoedt de gemaakte kosten (gratis)

Gemiddelde besparing € 272
€ 0,- Gratis

Meerdere adressen

De gemeente vergoedt de gemaakte kosten (gratis)

Gemiddelde besparing € 737
€ 0,- Gratis

Erfkwestie

Gemiddelde besparing € 3.368

Hoe kunnen jullie dit gratis aanbieden?

Goede vraag! Wij maken gratis bezwaar voor woningbezitters en sociale huurders . Als het bezwaar gegrond is, betaalt uw gemeente onze kosten op grond van het wettelijk stelsel. Indien het bezwaarschrift door de gemeente wordt afgewezen, dragen wij de kosten van de procedure.

Bekijk hoe het werkt

Bereken uw belastingvoordeel

Waarom je WOZ-waarde verlagen?

De WOZ-waarde van uw woning wordt gebruikt om de hoogte van uw gemeentelijke belastingen te bepalen. Een te hoge WOZ-waarde betekent daarom dat u teveel belasting betaalt, tot wel € 2.538 per jaar! Maak nu bezwaar

Is uw WOZ-waarde te hoog?

Een te hoge WOZ-waarde kost tussen € 63,- en € 2.538,- per jaar. Over de looptijd van uw hypotheek (30 jaar) betaalt u dus tot € 76.140,- te veel belasting.

Meld u gratis aan aan om bezwaar te maken tegen uw WOZ-waarde. Alleen al in 2021 hebben wij meer dan € 1000.000,- bespaard voor mensen die zich bij ons hebben aangemeld.

Belastingvoordeel berekenen

Gratis WOZ-bezwaar in 5 stappen

STAP 1. Aanmelden

Meld u gemakkelijk binnen 2 minuten aan via ons aanmeldformulier en onderteken de machtiging. U Ontvangt na uw aanmelding nog een vragenlijst om de kans op succes te vergroten. Meld u aan, wij doen de rest.

Hoe werkt het pijl

STAP 2. Taxatieverslag opvragen bij uw gemeente -> WOZ-Waarde check

Om de bezwaartermijn van 6 weken veilig te stellen, sturen we een pro-forma bezwaarschrift naar uw gemeente of belastingsamenwerking. We verzoeken hierin ook om het taxatieverslag toe te sturen.

Hoe werkt het pijl

STAP 3. Bezwaar motiveren of intrekken

Na het indienen van het pro-forma bezwaarschrift zullen onze gediplomeerde WOZ- taxateurs het bezwaarschrift nader motiveren en op zoek gaan verkoopcijfers binnen uw gemeente welke een lagere waarde onderbouwen of in overleg met u het bezwaar intrekken als de waarde correct is vastgesteld.

Hoe werkt het pijl

STAP 4. Hoorzitting

Indien de gemeente niet voornemens is de waarde te verlagen naar de door ons voorgestelde waarde zal er een hoorzitting plaats vinden. De hoorzitting is bedoeld om nieuwe grieven aan te dragen en het dossier te bespreken.

Hoe werkt het pijl

STAP 5. Uitspraak

We ontvangen en beoordelen de uitspraak, de uitspraak wordt vervolgens naar u verstuurd. indien we niet tevreden zijn met de uitspraak kunnen we in overleg met u in beroep gaan bij een Rechtbank. Ook deze procedure is kosteloos voor u.

klantenvertellen logo

3.100+ reviews

Klanten geven ons een 8.5

10

31 jan. 2022

Zeer professioneel en met gewenste resultaat.

Ik ben zeer tevreden over de wijze waarop Bezwaarmaker de bezwaarprocedure heeft uitgevoerd en afgehandeld. Zeer professioneel en uiteindelijk ook met het gewenste resultaat. Ik ben ook zeer tevreden over de wijze waarop ik op de hoogte ben gehouden over de voortgang.

Elle Aanbevelen? Ja

8

4 feb. 2022

Gerichte info, helder wat zelf wel/ niet doen

Geruststellende gedachte dat jullie procedures in de gaten houden en heldere info vragen en geven. Was even wat cynisch, eerst zien dan geloven. Maar door te cummuniceren met mij heeft mij geholpen in loslaten en vertrouwen hebben met een geweldig resultaat!

S.spigt Aanbevelen? Ja

10

22 jan. 2022

prima werk geleverd

Een keer een vragenformulier moeten invullen en de rest ging vanzelf. Verder geen gezeur, alles zelfstandig afgehandeld en het resultaat was super.

R. Aanbevelen? Ja

9

10 feb. 2022

Prima ik heb vermindering gekregen.

Geen klachten ik heb niets hoeven te doen het ging stilletjes aan mij voorbij en het gebeurde gewoon.

R.p. Beijleveld Aanbevelen? Ja

9

13 feb. 2022

Mijn ervaring is zeer goed.

Mijn ervaring over uw dienst is erg prettig. De klachten richting gemeente over de hoogte van de WOZ-waarde van mijn woning heeft u naar tevredenheid richting gemeente verwerkt. Mijn dank voor uw manier van aanpak.

J.Euser Aanbevelen? Ja

8

19 jan. 2022

De ervaring wordt sterk beïnvloed over het al of niet behalen van succes, In dit geval dus goed

Vakbekwaam, anders zou het bezwaar niet zijn gehonoreerd. Ik werd steeds goed geïnformeerd zodra de procedure daartoe aanleiding gaf.

G.A. Aanbevelen? Ja

8

8 feb. 2022

De aanhouder wint

Nadat eerst ons bezwaar was afgewezen zijn we hiertegen in beroep gegaan en met succes. Hartelijk Dank voor wat jullie gedaan hebben, Chapeau

WB Aanbevelen? Ja

10

15 feb. 2022

Vastbijters in positieve zin :-)

Keurig zijn we op de hoogte gehouden ondanks lange doorlooptijd met gemeente. Uitkomst volledig naar wens Dank!

Ron Aanbevelen? Ja

Veelgestelde vragen

Gratis? Hoe kunnen jullie mij dit gratis aanbieden?

Wanneer een bezwaar gegrond wordt verklaard, dan is de gemeente wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden.

Alles over deze vergoeding staat vermeld in de artikelen 7:15 en 8:75 Awb en het Besluit Proceskostenvergoeding Bestuursrecht.

Waarom zou ik de bezwaarprocedure door Bezwaarmaker.nl laten uitvoeren en maak ik niet zelf bezwaar?

Bezwaarmaker.nl is deskundig op het gebied van de Wet WOZ. Met onze bedrijfsvoering kunnen wij deskundig bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde. Onze taxateurs hebben daarnaast inzage in alle verkochte woningen in uw gemeente.

Wat kost het mij als mijn WOZ waarde niet wordt verlaagd?

Indien de waarde niet wordt verlaagd kost het u niets. Bezwaarmaker.nl neemt de gemaakte kosten voor haar rekening.

Ik heb zelf al een bezwaarschrift ingediend. Kan ik nog gebruik maken van jullie dienstverlening?

Dan kunt u zich nog steeds aanmelden. Wij maken dan kenbaar bij de gemeente dat wij de procedure kosteloos van u overnemen.

Al 105.966 particulieren maakte ook gratis bezwaar

Maak nu bezwaar
 • checkmark
  Betaal minder belasting
 • checkmark
  Grotere kans op succes
 • checkmark
  Gemiddeld €272 besparing
 • checkmark
  Geheel gratis

Uit onderzoek, dat onderzoeksbureau Vostradamus in opdracht van Bezwaarmaker.nl heeft uitgevoerd, blijkt dat 30% van de Nederlanders de WOZ-waarde van hun woning te hoog vindt.

Maar weinig bezwaren tegen WOZ-waarde

Veel Nederlanders zijn het niet eens met de WOZ-waarde van hun woning of bedrijfspand, zoals die door de gemeente is vastgesteld. Toch maken maar weinig mensen bezwaar. Velen denken dat het indienen van een bezwaarschrift geen effect zal hebben. Anderen denken dat het proces veel te omslachtig is. Toch zouden zij gemiddeld € 272 kunnen besparen als ze wel een bezwaar zouden indienen. Sommige mensen laten het bezwaar maken over aan een gespecialiseerd bureau. Het merendeel van deze bezwaren wordt gegrond verklaard.

Veel eigenaren van woningen of bedrijfspanden betalen teveel

In Nederland krijgen 7,6 miljoen mensen een WOZ-beschikking. Daarvan maakt minder dan 2% bezwaar tegen een te hoge waardebepaling. Van deze ingediende bezwaarschriften wordt een ruime helft gegrond verklaard. Reden te meer dus om bezwaar te maken. Uit dit lage percentage blijkt dat eigenaren van woningen en bedrijfspanden massaal teveel belasting betalen. Terwijl een aanpassing van de WOZ-waarde blijvend is en dus voortaan een flinke besparing kan opleveren.

Belangrijk onderwerp, maar weinig bezwaar

De WOZ-waarde staat als tweede in de lijst van zaken waar Nederlanders bezwaar tegen zouden willen maken. Op de eerste plaats staat belasting betalen. Veel lager op de lijst staan verkeersboetes, vuurwerk of Zwarte Piet, als zaken waartegen bezwaar gemaakt zou moeten worden. Uit onderzoek blijkt dat maar 3 op de 10 Nederlanders de WOZ-waarde van hun woning te hoog vindt en daar ooit bezwaar tegen heeft gemaakt. De meerderheid doet dat dus niet, omdat ze denken dat het geen effect zal hebben. Ook vinden ze dat het teveel rompslomp geeft. Een klein deel is niet eens op de hoogte van het feit dat bezwaar maken mogelijk is.

Redenen om bezwaar te maken

Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van je woning of bedrijfspand blijkt van groot belang te zijn. De WOZ-waarde is namelijk bepalend voor de waterschapsbelasting, de onroerend zaak belasting, het eigen woning forfait en de erfbelasting. Daarom kan een verlaging van de WOZ-waarde voor een gemiddelde besparing van € 272 zorgen. Inzake erfkwesties kan het voordeel oplopen tot tienduizenden euro’s. Je kunt bezwaar maken omdat de WOZ-waarde van je woning omhoog is gegaan. maar dat is geen geldig criterium. Belangrijke aspecten om een bezwaar in te dienen zijn onder meer gebrekkig of achterstallig onderhoud, een gedateerde badkamer of keuken en ongunstige omgevingsfactoren. Ook aanwezig asbest, windmolens in de omgeving, onzekere bestemmingsplannen en overlast door publieke voorzieningen zijn goede redenen voor bezwaar.

Bezwaar WOZ maken met hulp van Bezwaarmaker.nl

Doordat wij ons gespecialiseerd hebben in bezwaar- en beroepsprocedures op het gebied van de Wet WOZ (Wet Waardering onroerende zaken), hebben we een kwalitatieve en efficiënte werkwijze ontwikkeld. We kunnen op deze manier landelijke dekking bieden. Ieder dossier wordt bij ons behandeld door een gediplomeerd WOZ-taxateur met 15 jaar ervaring.

Onze klanten bestempelen ons niet voor niets als volgt:

• transparant en helder
• duidelijke communicatie
• daadkrachtig
• zorgvuldig en betrouwbaar
• deskundig

Wij regelen alles tot in de puntjes, voor u een grote zorg minder! De reden dat bezwaar aantekenen teveel rompslomp is, gaat niet op als u via ons bezwaar aantekent. Meld u gratis aan om bezwaar te maken tegen de hoogte van uw WOZ-waarde.

Je hebt ons gezien bij